autor: Jiří Brát | Čvn 2, 2025 | clanek
Autor článku: doc. Ing. Petr Baranyk, CSc. (Svaz pěstitelů a zpracovatelů olejnin) Řepkový olej je a zůstává jedničkou v německých kuchyních. V roce 2024 si spotřebitelé i nadále nejčastěji vybírali tento olej na vaření při nákupech. Řepkový olej s 86...
autor: Jiří Brát | Kvě 28, 2025 | clanek
Autor článku: prof. Ing. Vladimír Filip, CSc. Na první pohled banální záležitost, kyselina olejová má přece délku řetězce C18 a jednu dvojnou vazbu, samozřejmě se jedná o cis-izomer, s upřesněním polohy dvojné vazby na 9. atomu uhlíku. S rozvojem stanovení...
autor: Jiří Brát | Kvě 6, 2025 | clanek
Adresář Laboratoří Analyzujících Olejnatá SemenaStáhnout
autor: Jiří Brát | Kvě 6, 2025 | clanek
Adresář Zpracovatelů Olejnatých...
autor: Jiří Brát | Bře 17, 2025 | clanek
V USA probíhá dlouhodobé sledování rozsáhlé skupiny/kohorty zdravotních sester (žen) a pracovníků ve zdravotnictví (mužů). Průběžně jsou publikovány vědecké poznatky, jak skladba stravy ovlivňuje zdravotní stav účastníků studie. Dílčí studie vědců Harvardovy...